Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Další varianty flambování

Pokud nepracujeme s otevřeným ohněm ( elektrická pánev) musíme použít zápalky. Postup je stejný pouze škrtneme a zapálíme.
Alkohol nalijeme na naběračku (polévkovou lžíci, do džezvy) a zapálíme a pokrm přelijeme.

Flambování masa
Pomůcky : vozík nebo elektrická pánev, zápalky, překládací příbory, talířek na odložení překládacích příborů, lihoviny, odměrky, drcený pepř
Maso na míse nebo pánvi postavíme je na varném poli-otevřený oheň, odměříme 2 až 4 cl cl lihoviny a nalijeme ne porci masa, mísu nakloníme nad otevřený plamen a necháme vzplanout
Provádíme koupání v ohni nebo sypeme pepřem – efekt jede mašinka
Přeložíme na talíř
Vhodné lihoviny na flambeé: vodka, gin, whisky

Moučníky teplé
• expedují se na mísách a překládají se na masový talíř, popř.
se přelévají různými omáčkami
• zakládá se moučníkový příbor (lžíce vpravo), cukřenka
• menší porce na dezertním talíři (jablkový závin s koktejlovým
příborem)
Moučníky studené:
expedují se na skleněných nebo stříbrných mísách s papírovou podložkou
• překládají se lopatkou, kleštěmi, popř. bajlákem na dezertní nebo moučníkový talíř
• zakládá se moučníková vidlička popř. kávová lžička ke křehkým moučníkům (např. z lineckého těsta), založíme koktejlový příbor
• pudinky, krémy – připravené v jednoporcových skleněných miskách s kávovou lžičkou

Žádné komentáře:

Okomentovat