Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pikantní omáčky

Kečup

• Existuje mnoho chuťových variant kečupu. Základní surovinou je rajčatový protlak ochucený kořením.
• Používá se k ochucení polévek a omáček a jako součást obloh v teplé kuchyni. Pestřejší užití je ve studené kuchyni.
• Druhy: sladký, ostrý, jemný, chilli

Worcesterská [voršesterská] omáčka
• Název má podle anglického města Worcestru.
• Vyrábí se z cukru, kuléru, octa, rajčatového protlaku, švestkových povidel, sušených hub, bílého vína, sladového výtažku, česnekového koncentrátu, sladké papriky, hřebíčku, zázvoru, skořice, pepře, estragonu, chilli a pálivé papriky.
• Dochucujeme studené omáčky, polévky, saláty, majonézy, pokrmy z masa, ryb a zvěřiny.

Chutney [čatný]
• Pochází z indické kuchyně.
• Jedná se o protlaky různých druhů ovoce a zeleniny okořeněné tak, aby výsledná chuť byla sladká a přitom palčivá.
• Mohou se připravit z hrušek, jablek, meruněk.
• Čeští výrobci nabídli našemu trhu sérii výrobku pod názvem „Chuťovky“ a v podtitulku je vždy uvedeno k jakému masu se hodí – na grilování drůbeže, ke zvěřině, rybám.

Žádné komentáře:

Okomentovat