Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Čokoláda

Charakteristika
 Čokoláda je směs kakaové hmoty, kakaového másla,cukru a přísad.

Výroba
 Rozemletá kakaová hmota, práškový cukr, kakaové máslo a chuťové přísady se důkladně promíchají v mixéru a zušlechťují konšováním, tj. míšení při zvýšených teplotách.
 Poté se čokoládová směs nechává odpočívat, aby vyzrála a zjemnila se její chuť.
 Před konečným formováním se čokoládová masa chladí na 32° C a poté plní do plechových forem.
 Při výrobě mléčné a smetanové čokolády se k směsi přidává mléčná i smetanová sušina, oříšky, mandle atd.

 Čokoláda je výživná potravina s vysokou energetickou hodnotou.
 Obsahuje teobromin, který působí příznivě na nervovou soustavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat