Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Listy

 Majoránka – je rozemletá nať, používá se k ochucení masných pokrmů, polévek a uzenářských výrobků.
 Bobkový list – je z listů vavřínu, přidáváme do polévek,omáček a ke konzervovaným okurek.
 Tymián – používá se při přípravě masných pokrmů.
Kůra
 Skořice – na trh se dodává buď v celku do rourky stočená nebo mletá. Uplatňuje se při přípravě pečiva, kompotů a likérů.
Oddenky
 Zázvor – na trh se dodává loupaný, neloupaný a mletý. Používá se při přípravě likérů, cukrovinek a pokrmů.
 Kurkuma – obsahuje žluté, v tuku a lihu rozpustné a zdraví neškodlivé barvivo; užívá se při výrobě másla, margarínů, sýrů a likérů.
 Puškvorec – používá se při výrobě žaludečních likérů, uplatňuje se v cukrářství.

Směsi koření

Obsahují různé druhy podle speciálních receptur, sůl nebo glutamát.
Druhy
- kari koření
- chilli koření
- směs koření do mletých mas
- grilovací koření
- ďábelská směs
- gulášové koření
- koření na těstoviny a rýži
- houbové koření
- koření na svařování vína
- koření na pizzu

Žádné komentáře:

Okomentovat