Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pekařské výrobky

• Chléb
• Pečivo
• Kypřící prostředky
Chléb
Charakteristika
• Chléb je jednou ze základních potravin.
• Vyrábí se z mouky, vody, kypřících prostředků a koření při vysokých teplotách – pečení.

Druhy chleba
1. Světlý chléb
– konzumní, připravený ze stejného dílu žitné a pšeničné mouky s přísadou kmínu
– pšeničný z hladké mouky
– výražkový
2. Tmavý chléb
- konzumní, liší se podílem pšeničné a žitné mouky
- samožitný
3. Speciální druhy chleba
- žitný chléb Vita z žitné mouky a pšeničných klíčků
- celozrný pšeničný chléb Graham
- moskevský tmavý z žitné mouky s přísadou kmínu
- chléb sójový s přídavkem sóji
- finský chléb ze speciální vícezrné směsi s přídavkem slunečnicových jader
- chleby toustové – světlý, máslový, tmavý, vícezrný

Žádné komentáře:

Okomentovat