Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Koření

Charakteristika
 Koření jsou různě upravené části některých rostlin.
 Vyznačují se typickou a výraznou chutí i vůní, které jim dodávají éterické oleje.
 Ke koření můžeme počítat i některé druhy zeleniny: česnek, křen, cibule, kopr.

Nadbytek koření
• Působí dráždivě.
• Nesmí se podávat dětem a lidem s žaludečními, ledvinovými, střevními chorobami a chorobami močových cest.
Do obchodu se dodává:
- celé
- mleté (časem pozbývá vůni)
Skladování
• Skladujeme v dobře uzavřených nádobách, odděleně od jednotlivých druhů a ostatních potravin, aby se neporušila jeho vůně.

Rozdělení koření podle části rostlin
 Plody a semena
 Kůra
 Listy
 Květy
 Oddenky

Žádné komentáře:

Okomentovat