Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Cukrářské výrobky

Charakteristika
• Od pečiva se odlišují tím, že k jejich zkypření se nepoužívá droždí, jsou nekynuté, nakypřené cukrářskými způsoby.
• Jsou velmi energicky bohaté.
• Jsou charakteristické sladkou chutí, lákavým vzhledem a většinou krátkou trvanlivostí.
• Skládají se ze tří částí
- korpus
- náplně
- poleva
• Vyrábějí se z mouky, cukru, tuků, vajec, mléka, jádrovin, kakaa, čokolády, medu, ovoce apod.

Korpusy
Druhy těst
- linecké - košíčky
- linecké třené
- vaflové – čajové pečivo
- listové - kremrole
- pálené – věnečky a větrníky
- šlehané hmoty – punčové řezy

Náplně
- bílkový sníh
- šlehačka
- pařížský krém
- tukové krémy
- žloutkové krémy
- tuhé nádivky – nugátová

Polevy
- bílková
- čokoládová
- rosolová

Žádné komentáře:

Okomentovat