Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

HOŘČINY - BITTERS

- mají příznivý účinek na zažívání.
- tajné výrobní procesy.
- nesmí zmrznout –zakalí se.
- oblíben servis „on the rocks“.

Značky:
- Angostura Aromatic Bitters - * Trinidad, vznikla ve Venezuele, město Angostura. Zraje min. ½ roku v dubových sudech. Nejpoužívanější hořčina svého druhu za barovými pulty. Jako první použila pro své receptury název „Dash“. Lahvička se žlutým uzávěrem a bílou etiketou, která přečnívá. Nejznámější bitter na světě, nesmí chybět na žádném baru!!!

- Angostura RiemerSchmid - *Německo. Nekvalitní napodobenina originálu.

- Ramazzotti - * Itálie.

- Zwack Unicum - *Maďarsko, malá kulatá láhev s červeným křížem.

- Fernet Branca – *1845, Miláno, Itálie, ve znaku orlice. Lahve velice podobné české napodobenině. Vlastníkem slečna komtesa Marie Terezie Branca. Zraje v dubových sudech 1 rok. Koncentrace více než 30 druhů bylinek (anýz, šafrán, chinin, sandal. dřevo, kurkuma, corriander, rebarbora, iris kořen, Aloe vera….) je 5x silnější, než u ostatních bylinných likérů. Neobsahuje žádné chemikálie.

- Orange Bitter – výroba s příchutí hořkých pomerančů.

- Campari Bitter - * 1860 Itálie, Milano. Produkce téměř 9.000 lahví denně. Červená barva pochází z Cochineal Crimson E120: Colour index 75470. Není to kořeněné víno, nesnáší se s citronem. 28.5 % alc. Se všemi ingrediencemi vše zraje po dobu30 dnů. Vyrobil p. Gaspare Campari v den narození svého syna Davida. Červená průhledná barva. Nejznám. cocktail – High Society, Garibaldi, Americano, Shakerato

Žádné komentáře:

Okomentovat