Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Služby nabízené Internetem III.

Komunikační program ICQ - zahrnuje prvky IRC, e-mailu, konferenčních programů a WWW stránek. Je využíván uživateli v obchodní sféře. Systém umožňuje:

- komunikovat s ostatními v režimu on-line,

- souběžně zprávy připravovat v režimu off-line,

- lze využít pro osobní i skupinovou komunikaci,

- zjišťovat, kdo z vašich partnerů je právě připojen,

- zasílat ostatním zprávy a soubory přímo na jejich počítač,

- poskytuje vazbu a vaši osobní WWW stránku může spouštět z jiné aplikace,

- umí úzce spolupracovat s komunikačními programy Netscape CoolTalk nebo MS NetMeeting.

Aplikace virtuální reality - jde o vytváření prostorových efektů, které umožňují uživatelům procházet simulovaným prostředím. Virtuální reality se využívá nejen v počítačových hrách, ale zejména k vytváření modelů výrobků nebo jejich součástek, v nabídce výrobků a služeb, jejich prezentaci. Uživatelům je tak umožněno vidět objekty prostorově a lépe si je takto představit, případně kontrolovat v průběhu jejich tvorby.

WAP - Wireless Application Protocol - je relativně novou technologií, která se na trhu objevila. Jedná se o možnost, jak se prostřednictvím mobilního telefonu dostat na Internet. Zatímco stránky v „počítačovém Internetu“ jsou programovány v jazyku HTML, stránky pro „mobilní Internet“ jsou ukládány v jazyku WML. Ten vychází z parametrů velmi malého displeje dostupných mobilních telefonů. Jako první v ČR tento způsob připojení představila společnost EuroTel na konci roku 1999. V současné době je WAP součástí nabídky všech tří mobilních operátorů u nás. Rozvoj českého trhu WAP zbrzdil nedostatek telefonních přístrojů, které připojení protokolem WAP umožňují. Na českém Internetu je provozována služba Freewap.cz (http://freewap.cz), která nabízí bezplatný hosting WAP stránek.

Žádné komentáře:

Okomentovat