Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Služby nabízené Internetem II.

jakékoli téma. V ČR je běžnými uživateli tato služba málo využívána zřejmě vzhledem k tomu, že diskuse probíhají v angličtině. Poněkud rozšířenější jsou diskuse věnující se odborným tématům. Pro podniky bývá účast v odborných diskusních skupinách užitečná vzhledem k tomu, že diskuse jsou vysoce aktuální, komunikace je levná. Nevýhodou může být nereprezentativnost diskutujících.

Adresné diskusní skupiny (elektronické konference) - jsou obdobou diskusních skupin. E-mail je automaticky rozeslán na e-mailové adresy všech účastníků dané konference. Výhodou je vysoká účinnost díky přesnému cílení e-mailů. V rámci konferencí je možný také přenos obrazu, v tomto případě hovoříme o videokonferencích.

Služba IRC (Internet Realy Chat) - forma komunikace v reálném čase, kdy spolu může komunikovat více účastníků. Služba je víceméně využívána pro obecnou komunikaci, a to zejména studenty.

Internet a SMS Operátor - SMS je krátká textová zpráva zasílaná na mobilní telefony. PC s připojením na Internet umožňuje psát zprávy pohodlně na klávesnici počítače a možnost rozesílání v určitou dobu. SMS je možné na telefon zasílat přes WWW rozhraní nebo e-mailem. E-mail je možné také zaslat z telefonu na Internet.

Telefonování přes Internet - Internet je možné rovněž využít pro telefonování, výhodou je snížení nákladů, počítat však musíme s nižší flexibilitou. Telefonovat s využitím Internetu můžeme z počítače na počítač, z počítače na telefon, z počítače na mobilní telefon nebo z mobilního telefonu na mobilní telefon.

Faxování přes Internet - obdobně jako telefonování je možné využít faxování. Soubor je po zadání faxového čísla příjemce zašifrován metodou RSA, údaje jsou ověřeny centrálním serverem v USA a text je zaslán na fax příjemce. Mnohem výhodnější je soubor zaslat e-mailem.

Žádné komentáře:

Okomentovat