Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Internet - základní charakteristiky

I přesto, že s Internetem svět již několik let počítá, objevuje se zejména v poslední době velké množství nových materiálů, které se tomuto fenoménu konce tisíciletí věnují ze všech aspektů. Objevují se stále častěji dotazy: „Co je to Internet?“. Mezi odborníky Internetu probíhají stálé diskuse, jak lze Internet jednoduše chápat, co je pro něj nejtypičtější. Zda je to technologie, informační základna, místo pro podnikání a obchod nebo jen místo pro komunikaci.

Obecně je Internet chápán jako třetí mediální vlna po vynálezu knihtisku a elektronických médií (rádio, televize).

Všichni vědí, že Internet je, všichni vědí, že je velmi důležitý, ale nikdo netuší, jak se bude vyvíjet dál. Dr. John Ure publikoval v Telecommunication Research Project, Hong Kong. 3/2000 myšlenku - „the third wave is the Internet wave … In the Internet wave, the only certainty is uncertainty“ („třetí vlna je vlna Internetu … ve vlně Internetu je určitá pouze neurčitost“).

Internet sám o sobě představuje pouze médium nebo-li komunikační infrastrukturu. To, co uživatele zajímá, je spektrum služeb, které skrze něj fungují, resp. které Internet nabízí.

Žádné komentáře:

Okomentovat