Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

HOVĚZÍ ZAVÍTKY

- vhodné maso: kýta, plec (zadní maso); nízký roštěnec, vysoký roštěnec (roštěná)

PŘPRAVA:
• maso omyjeme v celku
• maso krájíme přes vlákna na plátky 100g v sírovém stavu
• maso naklepeme
• maso osolíme, opepříme (hořčice, vegeta)
• naplníme náplní (mletou, krájenou na hranolky, čtvrtky)
• srolujeme
• závitky opečeme na příslušném základě
• podlijeme vodou a dusíme do měka
• zahustíme dle základu
• provaříme, procedíme

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK:
maso: kýty, plec
základ: cibulový
náplň: vejce, uzenina, okurek, slanina
způsob zahuštění: zaprášením
- maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme
- pomažeme hořčicí dáme vejce, salám, okurek a Slaninu
- smotáme
- opečeme na cibulovém základu
- zalijeme a dusíme do měka
- zahustíme zaprášením, dochutíme
- provaříme, procedíme

KYJEVSKÁ ROŠTĚNÁ:
maso: nízký roštěnec
náplň: vejce, salám, okurek
základ: cibulový, paprikový
způsob zahuštění: zásmažka, smetana
- maso naklepeme, osolíme, opepříme
- dáme hořčici, vejce, okurek, salám
- srolujeme a opečeme na paprikovém základě, zalijeme vodou
- dusíme do měka
- zahustíme zásmažkou nebo bešamelem
- dochutíme, provaříme, procedíme
- zjemníme smetanou

ZÁVITEK PLNĚNÝ SEKANÝM MASEM:
maso: kýta, plec
náplň: syrové mleté maso
základ: cibulový
způsob zahuštění: zaprášením
- maso naklepeme, osolíme, opepříme
- naplníme masovou směsí
- opečeme na cibulovém základě a zalijeme vodou
- dusíme do měka
- zaprášíme moukou, dochutíme, provaříme, procedíme

FRANFURTSKÝ ZÁVITEK:
maso: kýta, plec
náplň: mleté maso + na kostky párek
základ: paprikový
způsob zahuštění: zásmažka
zjemnit: smetanou

ZBOJNICKÝ SKŘIVAN:
maso: kýta, plec
náplň: slanina, klobása
základ: cibulový
způsob zahuštění: zaprášením

Žádné komentáře:

Okomentovat