Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Přesnídavky a svačiny :

V nižších skupinách a bufetech, motorestech, benzinkách a stáncích :
Jednoduché pokrmy : párek, míchaná vajíčka, obložené chlebíčky, bagety-sendviče, langoše, pizzy hamburgery, zahuštěné polévky s pečivem, hotové pokrmy s pečivem(guláš)
Specializované podniky - fast foody :
Hamburgry, pizy, saláty, teplé a studené nápoje
Vyšší skupiny a hotely :
V lobby baru nebo kavárně, speciality studené kuchyně, uzenářské výrobky, omelety, sushi, zeleninové saláty atd.

Podávání jednoduchých obědů a večeří:

Obědy se podávají mezi 11-15 hod, večeře mezi 18-22, jednoduchý oběd nebo večeře se skládá z hlavního chodu a nápoje, nebo navíc z předkrmu. Způsob podávání je určován úrovní provozovny, technika obsluhy musí být jednotná po celou dobu provozu.
Polévky naléváme do polévkových talířů většinou z šálků nebo v miskách, hlavní jídla včetně příloh přinášíme při základní jednoduché obsluze již upravená na talířích. Velký podnos položíme na příruční stůl, ke stolu hosta přinášíme v levé ruce nejvýš 4 talíře, k rybám přidáme příbor na ryby, k drůbeži talířek na kosti popř. vodu na umytí rukou. Zapékané pokrmy servírujeme v zapékací misce, host si může vybrat, zda bude jíst z ní nebo z talíře. K pokrmům na objednávku připravíme vhodné dochucovací prostředky, místo ozdob jsou vhodnější saláty. Studené předkrmy podkládáme papírovým ubrouskem a vychlazeným dezertním talířkem, s překládacím příborem. Moučníky podáváme na dezertním talířku.

Žádné komentáře:

Okomentovat