Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA DRŮBEŽE VAŘENÍM:

 jestliže vaříme maso, které budu podávat v dietním stravováním vaříme kuře – do vroucí vody + kořenovou zeleninu, sůl, pepř.
 Podávání – vařené maso, vařený brambor, kompot, salát
POR PŘÍPRAVU VÝVARU – používáme kosti ze všech druhů, křidýlka, vnitřnosti do studené vody VÝVAR C
ÚPRAVA DRŮBEŽE ZADĚLÁVÁNÍM:
Vhodné maso – slepice, kuře, drůbka
POSTUP:
 maso vložíme do vroucí vody přidáme sůl, pepř (nové koření), kořenovou zeleninu a cibuli
 měkké maso obereme od kosti, stáhneme z kůže nakrájíme
 ZAHUŠŤOVÁNÍ: připravíme si čistou zásmažku a zalijeme ji vývarem z masa
 Půl hodiny provařujeme, mléko
 Provaříme, procedíme a zjemníme smetanou
 Přílohy – karlovarský knedlík, těstoviny, noky

ÚPRAVA DRŮBEŽE DUŠENÍM:
Vhodné druhy – všechny druhy drůbeže
POROCOVÁNÍ – nedusíme je v celku, ale čtvrtky
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
 z masa husího a kachního odstraňujeme kůži
 maso libové, suché můžeme prošpikovat (krůtí stehna, kohout prošpikovat)
 maso dusíme na příslušném základě
DRŮBEŽ DUŠENÁ NA CIBULOVÉM ZÁKLADĚ:
DRŮBEŽ DUŠENÁ NA ZELENINOVÉM ZÁKLADĚ:
( Husí prsa na smetaně, kuře nebo slepice na smetaně )
DRŮBEŽ DUŠENÁ NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
( Kuře nebo slepice na paprice )

Žádné komentáře:

Okomentovat