Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OBECNÝ POSTUP PŘI PEČENÍ:

 omyjeme
 v celku nebo na porce
 okořeníme, velké kusy i zevnitř solí: kmín, česnek (kachna husa), grilovaní koření, vedeta, směs na pečení mas
 DOPLŇKY: cibule, jablka, pomeranče – ovoce, zelí, zelenina
 vložíme do pekáče: prsíčkami dolu; porce nemusíme obracet
 podlijeme vodou (u mražených ne)
 k bílkovému masu přidáme tuk (olej, máslo)
 k tučnému nic
 propícháváme kůži pod stehny a křídly
 vložíme do vyhřáté trouby
 přeléváme maso výpekem a doléváme teplou vodou
 během pečení z tučné drůbeže odstraňujeme tuk
 celé kusy obracíme
 měkké maso vyjmeme výpek podáváme: přírodní; jako šťávu + hl. mouku + máslo
PORCOVÁNÍ:
 rozpůlíme
 na čtvrtky
 u věší drůbeže prsa krájíme na plátky stehna rozdělíme na několik dílů, host dostane část bílého a část tmavého masa
 u plněných kusů naplň vyjmeme – porce masa, porce nádivky

Žádné komentáře:

Okomentovat