Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Charakteristika pokrmů z mletého masa

VÝZNAM:
zpracováváme zbytky a odkrojky masa
pokrmy jsou lehčeji stravitelná, lze je použít i v dietním stravováním
pokrmy jsou levnější
široké použití

VHODNÉ MASO:
všechny druhy i části obvykle meleme maso méně kvalitní
můžeme připravovat pokrmy z jednoho druhu nebo kombinovat více druhů do hromady (hovězí a vepřové)
ÚPRAVA MASA PŘED MLETÍM:
vykostit
zbavit kůže, šlach, blán, chrupavek
nakrájíme na menší tvary
meleme, hrubost závisí na velikosti dírek v kolečku
MASO SPOJUJEME – vejcem (sníh), mléko, smetana
MASO NADSTAVUJEME, DOPLŇUJEME – namočenou žemlí, ve vodě, v mléce nebo ve smetaně
- strouhanka, hl. nebo pol. Mouka, vařená nebo dušená rýže
DOPLŇKY: na kostičky nakrájená slanina, jazyk, šunka, zelenina, žampióny, sýr.
KOŘENĚNÍ:
sůl, pepř, majoránka, paprika, česnek, kmín (do těsta mletý, na povrch celý) muškátový květ, citrónová kůra, cibule.
TĚSTO TVARUJEME:
šišky (sekaná)
karbenátky
řízky (tenčí objemové větší)
kuličky
šištičky (čevapčiči)
krokety

Žádné komentáře:

Okomentovat