Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA DRŮBEŽE PEČENÍM:

Vhodné druhy a části: všechny části slepice
PORCOVÁNÍ:
 v celku
 poloviny
 čtvrtky
 křidýlka
 špalíčky
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
1. ŠPIKOVÁNÍ – krůta, kohouta jen mladé kusy, kaperin
2. PLNĚNÍ
 do hrudního koše (levnější, estetičtější, chuťově zvýrazňuje, zvětšení porce)
 do vykostěného kuřete – plníme masovou směsí
 do krku – husí krk plněný masovou nádivkou
 pod kůží – do stehen
 do vykostěných částí – plátky – prsou, stehna – závitky
DRUHY NÁPLNÍ:
1. masová náplň – pomleté maso drůbeží, telecí, vepřové + na kostky nakrájená šunka, jazyk, slanina, žampióny, hrášek, červená paprika, vece, sůl, pepř, žemle máčená ve smetaně nebo mléce. POUŽITÍ: do rolád, závitků, husí krk
2. žemlová nádivka – žemle nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem ze solí do pěny postupně přidáváme žloutky smícháme s žemlí, tuhý sníh z bílků, sůl, pepř, muškátový oříšek nebo květ, petrželovou nať. Můžeme doplnit předem uvařenými nebo orestovanými játry. DRUHY:
 hrozinková
 ořechová
 pistáciová základní+doplněk
 mandlová
 kaštanová
Další nádivky – Špenátová (dušný špenát plněný např. do husí rolky

Žádné komentáře:

Okomentovat