Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Znalecké komise

Územní x ústřední

Soudní lékař se účastní i při jednání znaleckých komisí(komise zkoumá zda byl při poskytování zdravotní péče dodržen správný postup atd. ).
Komise je poradní orgán-ministra zdravotnictví, pokud žaloba byla titulovaná ministrovi, pro ředitele fakultní nebo jiné nemocnice, posouzení pochybnosti při výkonu zdravotní péče.Znalecká komise je ustanovena pro každý jednotlivý případ zvlášť

Nejdříve se případem zabývá lokální znalecká komise, pokud jsou její výsledky neuspokojivé, ustanoví ministr novou která to probere znova.

Členy ústřední znalecké i územní znalecké komise jsou:
Vedoucí lékař příslušného odboru, nejméně 3 odborní lékaři, se specializací podle okolností případu(gynekologové, chirurgové atd.)Zástupce navržený příslušnou profesní organizací zřízenou zákonem.(člen lékařské či stomatologické komory).Vyžaduje – li to povaha je ještě členem lékař z oboru soudního lékařství, nebo lékař patologické anatomie(patolog který dělá zdravotní pitvy). K jednání komise se ještě přizve právník se znalostí z oblasti zdravotnictví.

Členy znalecké komise nejsou:osoby které jsou zaměstnanci zdravotnického zařízení kde se to stalo.Osoby blízké osobám na případu na zúčastněným.Komise je ustavena tím že jsou členové jmenovaní.Členové jsou povinni mlčenlivostí, jejich členství je nezastupitelné.členové dospějí k závěru(zda došlo k pochybení nebo ne).Zápis obsahuje-kvalifikaci postupu-byl správný nebo ne.Návrh směřující k nápravě, uvedení členů komise, datum ukončení komise.

Odborné posudky vědecké rady ČLk


Podporujeme:

Kosmetika a líčení Brno

Lepení, barvení a prodlužování řas

Love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy

Dětské pleny

Trvalá epilace Brno

Neinvazivní liposukce

Omlazení obličeje

Léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa

Zdravotní matrace

Žádné komentáře:

Okomentovat