Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Utopení

Při topení se voda dostane do dýchacích cest a zabraňuje výměně plynů.(co2 a kyslík).Vdechem se plíce rozpíná a výdech je obtížný proti odporu v dýchacích cestách. Voda se dostává do plicních sklípků trhlinkami v plicích sklípcích, přechází do krve a ředí ji. Při tonutí je zvýšená tvorba hlenu v dýchacích cestách, hlen se mísí se vzduchem a vodou a vzniká pěna. Ta zůstává u nosu a úst. Lze ji považovat za vitální reakci(za známku toho že oběť do vody nebyla hozená mrtvá.)

Znaky utonutí:pěna u úst, při pitvě ale už chybí.
-ve spojivkách jsou krevní výronky.
-tělo bývá potřísněno vodními rostlinami, bahnem, a kůže je macerovaná(krabatí se prsty).
-plíce jsou balonovitě vzedmuté.Jsou převzdušnělé.

Přefouknuté plíce nejsou jestliže zemřel laryngospasmem(stažením hrtanu v důsledku podráždění).

Na poplicnici jsou skvrny –krevní výrony-tvořené Hemonizovanou krví-zředěná krev. Když se dostane do krevního oběhu voda tak červené krvinky praskají.V žaludku se najde spolykaná voda. Trhliny v žaludeční sliznici. Ty jsou opět vitální reakcí. Krevní výrony a v měkkých pokrývkách lebky(pleny). Ve sliznici hrtanu a jsou výsledkem dušení.
Pod mikroskop se dává srdce, plíce a další orgány- najde se v nich zooplankton(nejmenší rostliny z vody.). Podle macerace kůže(krabatění kůže-viz když se dlouho koupeme-tak je na prstech) lze odhadnout jak dlouho byla oběť ve vodě.

Macerace začíná Po 3 hodinách., dlaně macerují za 6 hodin, macerovaná kůže bělá z a3 dny. Za 6 dní se začne odlučovat a za 3 -6 týdnů se kůže svlékne z rukou a z nohou- rukavicové odloučení pokožky a nehtů.

Mrtvola je hnaná vodním proudem a může být poškozená.


Většinou pluje zády ke hladině a hlavou klesá ke dnu. Může být až probroušena lebka, otevřená dutina lební.
Může mít poranění od lodních šroubů.
Opilá osoba, nebo epileptik se mohou utopit i v kaluži. Ve vodě může dojít k úmrtí přirozenou cestou. ( infarkt, mozková mrtvice, embolie) a voda v plicích(aspirace vody) není pak důvodem smrti.


Podporujeme:

Kosmetika a líčení Brno

Lepení, barvení a prodlužování řas

Love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy

Dětské pleny

Trvalá epilace Brno

Neinvazivní liposukce

Omlazení obličeje

Léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa

Zdravotní matrace

Žádné komentáře:

Okomentovat