Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Diagnostika Arytmií

základním vyš. Je fyzikální a elektrokardiografické vyšet.Elektrokardiograficky jde arytmii potvrdit a navíc i zjistit o jaký typ jde.K zachycení arytmií během 24 hod slouží tzv. Holterovo monitorování

2)Akutní syndrom AP-Angina Pectoris
-nejběžnější forma ICHS,která se klinicky projevuje stenokardií.=Náhlá vniklá bolest na prsou charakteristického rázu,lokalizace i trvání.je způsobena nedostatečným přívodem krve do myokardu.Vyvolávajícím činitelem stenokardie bývá fyzická námaha nebo psychické zatížení.

Akutní infarkt myokardu
-závažné onem.Je způsoben ischemickou nekrózou určitého okrsku srdečního svalu.Podkladem patologicko-anatomických změn je ateroskleróza koronárních tepen a uzávěr některé větve koronární tepny trombem.Nekróza se hojí jizvou.Pokud postihuje celou tloušťku srd.svalu jde o transmurální IM-téměř vždy zanechává místní poruchu kontrakcí postižené části
Netransmurální infarkt se hojí také jizvou,ale bez funkčních následků.Většina infarktů postihuje svalovinu levé srdeční komory.

NÁHLÁ SMRT
-znamená úmrtí bez předcházejících příznaků nebo do jedné hodiny od okamžiku,kdy se objevily první symptomy.Asi 70%náhlých smrtí je způsobeno ICHS.Proto náhlou smrt počítáme mezi akutní formy ICHS.Nejčastější je fibrilace komor,srdeční zástava(=asystolie)

KARDIÁLNÍ INSUFICIENCE
-stav kdy srdce není schopno udržet KO na takové úrovni,která je nutná pro zajištění vitální potřeby 02,životně důl.org..Vlastní příč.je ned.výkonnost srd.svalu.Poněvadž je výrazný rozdíl mezi klin.příznaky selhání levého srdce a pravého srdce.rozdělujeme si insuf.didakticky jako by šlo o oddělené chor.stavy,které se týkají jen 1/2svalu srdce.


Podporujeme:

Kosmetika a líčení Brno

Lepení, barvení a prodlužování řas

Love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy

Dětské pleny

Trvalá epilace Brno

Neinvazivní liposukce

Omlazení obličeje

Léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa

Zdravotní matrace

Žádné komentáře:

Okomentovat