Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Dejepis - otázky

Z akych zlocinov bol zalovany prezident Slovenskeho statu (1939-1945) dr. J. Tiso pre Narodnym sudom v procese konanom ad decembra 1946 do aprila 1947?
Aky bol postoj vedenia Demokratickej strany k sudnemu stihaniu prezidenta vojnovej Sic venskej republiky dr. J. Tisu v case pripravy procesu v r. 1946?
Ktore majetkove podstaty bali znarodnene na zaklade dekretov prezidenta republiky E Benesa z oktobra 1945?
Ako sa nazyvali fabriky, zavody, podniky, ktore bali novozriadene na zaklade znarodnova cich dekretov prezidenta republiky E. Benesa z roku 1945?
Aky bol osud prezidenta vojnovej Slovenskej republiky, dr. J. Tisu, pa jeho uteku zo Slo venska pred Sovietskou armadou v roku 1945?
Ake bali poziadavky komunistickej strany v otazkach zasahov do majetkovych, vlastnic-kych vzfahov v ekonomike pa prijati dekretu prezidenta republiky o znarodneni v roku 1945?
Ake bolo stanovisko Demokratickej strany na Slovensku v otazke d'alsich zasahov do vlastnickych, majetkovych pomerov v ekonomike pa prijati znarodnovacich dekretov v ok-fabri 1945?
Na zaklade akych pravnych noriem bali v oktobri 1945 znarodnene vsetky banky, pois-fovne, bane, huty, energeticke zavody a vacsie podniky v CSR?
Aky bol program, postoje, nazory dvoch ceskych politickych stran, narodnosocialistickej

Žádné komentáře:

Okomentovat