Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Dejepis - otázky

049

A lidovej k slovenskej otazke, k statopravnemu pomeru Cechov a siovavov po I'OKU 1945?
Ktore ceske politicke strany v duchu predvojnoveho cechoslovakizmu, odmietania slo-venskej svojbytnosti, vnutili SNR spolu s KSC a KSS v r. 1946 tzv. prmsku dohodu?
Ako sa volala dohoda, ktora mesiac pa vol’bach 26. juna 1946 znacne obmedzila pravo-moc slovenskych narodnych organov v prospech centralnej vlady na cele s K. Gottwal-dom?
Aka nova obcianska strana sa pred vol'bami do parlamentu v roku 1946 s podporou ka-tolickej cirkvi pripravovala na zalozenie?
Aky dohovor uzavrelo pred parlamentnymi vol'bami v roku 1946 na Slovensku vedenie De-mokratickej strany s katolickymi politikmi?
Kto uzavrel tzv. aprilovu dohodu na Slovensku pred parlamentnymi vol'bami v roku 1946? Kto bol predsedom SNR po vol'bach v roku 1946?
Ake bolo zastupenie komunistov a Demokratickej strany v slovenskych narodnostatnych organoch - v SNR a v Zbore poverenikov pa vol'bach v roku 1946?
Aky bol rozdiel v politickej situacii, v zastupeni politickych stran, v organoch statnej moci a spravy v Cechach a na Slovensku pa vol'bach v roku 1946?
Ake procesy a zmeny prebiehali v Demokratickej strane pred vofbami v roku 1946 na Slo-vensku?

Žádné komentáře:

Okomentovat