Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

1.Milenci a vrazi

velmi depresivní, černé, modří mají rodinu a nudí se, červení touží bydlet a mít rodinu
když červení všeho dosáhnou, stanou se modrými a začnou se nudit (někteří končí sebevraždou)


1.Profesionální žena
chudá a skromná dívka Soňa, kt. je sirotek, žije v rodině postaršího páru hostinských. V jejich hospodě i pracuje, a čeká, až jednou přijde její vysněný princ, kt. i pojmenuje Manuel. Jednou do hospody skutečně přijde, ale ona je slabá a nic neudělá. Přijde na to, že pokud nebude aktivní, tak ho nezíská, proto se rozhodne ho navštívit, skutečně ho navštíví, ale když přijde k němu, tak zjistí, že si hraje s vláčky, že je retardovaný. Tím končí její sen o princi.
Bílá pentalogie - nedokončeno, vyznačuje se tím, že zde vystupuje kladný hrdina
Mladý muž a bílá velryba
hlavní hrdina je cynický typ (on ničeho nic nečeká, vše jen shazuje), jednou ho osloví jeho bývalá láska z Prahy (laborantka), která potřebuje pomoci. On má svého pomocníka Břéťu, kt. bere svůj život kladně i ona má pomocníka, ale jen ten Břéťa dokáže brát vše kladně. Postavy se postupně začnou měnit, opatrně se začínají pouštět i do citových vztahů, ale vše končí tím, že Břéťa se otráví v chemické továrně, kde dělá na pokusu.
Muka osobnosti
hlavní hrdina je inženýr chemik Marek, kt. je romantická duše a má vášeň psát. Nejraděj má román Červený a černý. Prožívá úchvatnou lásku, zamiluje se do své šéfové (jako v románu Červený a černý), nakonec však zjistí, že to co si vysnil, není ono, že se mu vše jen zdá. Toto ho léčí z romantismu.
Sci-fi - Pokoušení A-ZŽ a Romeo a Julie 2300

Žádné komentáře:

Okomentovat