TELECÍ ZÁVITEK PLNĚNÝ:
maso: kýta
náplň: báček, vejce, okurek
základ: cibulový
úprava: dušení
zahuštění:
jemníme: hořčicí
- maso nakrájíme na plátky osolíme, opepříme
- opečeme na cibulovém základu zalijeme
- dusíme do měka
- maso vyjmeme
- a šťávu zjemníme hořčicí a provaříme
TELECÍ KOSTKY:
TELECÍ MASO DUŠENÉ NA PAPRICE:
maso: ořez
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
jemníme: smetanou
- maso nakrájíme na kostky opečeme na paprikovém základě a dusíme
- maso vyjmeme
- zahustíme zásmažkou
- zjemníme smetanou
TELECÍ MASO S HRÁŠKEM:
maso: ořez
úprava: dušení
zahuštění: zaprášením
- maso nakrájíme na kostky, sůl, osmahneme na tuku zaprášíme hladkou moukou a zalijeme, ke konci přidáme steril. hrášek
TELECÍ RIZOTO:
maso: ořez
základ: cibulový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
- kostky, sůl, pepř orestujeme na cibulovém základě a dusíme do měka
- z části šťávy si uděláme zásmažku a zalijeme ji druhou polovinou
- hotovou šťávu procedíme a maso vmícháme do rýže.
TELECÍ PERKELT: viz hovězí guláš
Žádné komentáře:
Okomentovat