Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ROZDĚLENÍ MASA A POUŽITÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ

1.ZADNÍ: hřbet –vykostěný na minutky, hřbet v celku na pečení a dušení
kýta – minutky, pečení a dušení
2.PŘEDNÍ:
plec – pečení dušení
hrudí – dušení vaření
krk – dušení, vaření
bok – dušení, vaření

a) ZE ZADNÍHO MASA
SKOPOVÁ KÝTA NA SMETANĚ
SKOPOVÝ HŘBET NEBO KÝTA PO ANGLICKU:
maso potřeme česnekem a necháme odležet. Zprudka opečeme na tuku, přendáme do pekáče a pečeme 15 – 20 minut tak aby maso bylo uvnitř šťavnaté.
SKOPOVÁ KÝTA NA ČESNEKU:
Maso osolíme, opepříme potřeme česnekem dusíme na cibulovém základě, zahustíme zaprášením.

b) Z PŘEDNÍHO MASA:
SKOPOVÉ MASO NA PAPRICE:
Ořez, bok, krk nakrájíme na kostky dusíme na paprikovém základě, zahustíme zásmažkou a zjemníme smetanou.
SKOPOVÉ MASO NA MAJORÁNCE:
Ořez nakrájíme na kostky, opečeme na cibulovém základě, přidáme majoránku, zahustíme zaprášením.

Žádné komentáře:

Okomentovat