ÚPRAVA RYBÍHO MASA DUŠENÍM:
- na úpravu dušením používáme větší a starším ryby, krájíme na podkovy
- vhodný tuk: máslo
- vhodné koření + doplňky – paprika, rozmarýn, šalvěj, pepř, citrónová šťáva – zelenina, pórek, cibule, houby, víno – bílé, smetana, šlehačka
POSTUP:
- maso nakrájíme na filé, podkovy, polopodkovy
- maso osolíme
- pokapeme citrónem a necháme odležet
- okořeníme
- obalíme v hladké mouce
- opečeme na tuku
- podlijeme rybím vývarem, vínem, vodou a dusíme do měka
- rybí maso můžeme dusit společně ze zeleninou, houbami, zjemňovat šlehačkou, smetanou
LOSOS NA ESPRAGONU:
- nakrájíme na porce
- osolíme, pokapeme citrónem, opepříme, estragon
- obalíme v mouce
- opečeme na tuku gin zlehka
- přidáme máslo, smetanu, citrónovou šťávu
- prohřejeme
TUŇÁK NA KAPARI:
- maso osolíme, opepříme,
- maso orestujeme, přisypeme kapary
- přidáme máslo, zalijeme vínem a podusíme
ŽRALOK ORPENTÁL:
- osolíme, opepříme, pomeričíme, okořeníme
- opečeme na tuku, nakrájená cibule, paprika, vařená chobotničky, rajčata, vorčestr, kečup
Škoda že takový recept není možné použít, ani Google nezná (s výjimkou tohoto receptu) "pomeričení" - není to kořenění jídla drceným Američanem?
OdpovědětVymazat