Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

POKRMY Z KANČÍHO MASA:

Odstřel povolen po celý rok.
CHARAKTERISTIKA:
- maso je tučné
- má specifický pach
- použití jako u vepřového
ROZDĚLENÍ MASA:
1) kýta – pečení, dušení, minutky
2) hřbet – pečeně (kotleta), minutky, pečení, dušení
3) plec – dušení
4) krk – pečení, dušení
5) bok – bůček – pečení, mleté úpravy
6) kolena – pečení
7) hlava, nožičky - vaření

KANČÍ GULÁŠ:
stejně jako hovězí
KANČÍ ŘÍZKY:
- z kýty nebo pečeně nakrájíme plátky – steaky
- naklepeme, osolíme, potřeme jalovičkami
- pokapeme olejem a necháme 8 hodin odležet
- pečeme přírodním způsobem
- podáváme ze sázeným vejcem
KANČÍ KÝTA Z BRUSINKOUVOU OMÁČKOU:
- kančí kýtu prošpikujeme
- dusíme na tmavém zeleninovém základě
- maso vyjmeme – zaprášíme hladkou moukou vydušeninu + brusinky + rybízový džem + nakrájený pomeranč + muškátový květ + křen.
- provaříme, procedíme
- zjemníme červeným vínem
- houskový knedlík + bramborové krokety

Žádné komentáře:

Okomentovat