VEPŘOVÁ KÝTA NA SMETANĚ:
- stejná úprava jako u svíčkové
- maso opečeme na světlém zeleninovém základě
- přidáme hořčici, tymián, divoké koření
- zahustíme zásmažkou, zjemníme smetanou
VEPŘOVÁ KÝTA NA PAPRICE:
- 1 – 1,5 kg
- maso opečeme na paprikovém základě, zalijeme polovinou vodou a dusíme do měka
- měké maso vyjmeme zahustíme zásmažkou a zjemníme smetanou
BRATISLAVKÁ VEPŘOVÁ PLEC:
- opečeme maso na cibulovém základě přidáme rajčatový protlak orestujeme, podlijeme vodou a dusíme do měka
- vydušeninu zahustíme zásmažkou
- provaříme, procedíme, zjemníme smetanou do hotové omáčky přidáme nakrájené na nudličky kořenovou zeleninu, okurky orestované na másle a hrášek
HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA:Kýtu protkneme šunkou a kyselým okurkem, dusíme na zeleninovém základě připravíme bílou omáčku, maso nakrájíme na plátky přelijeme omáčkou posypeme šunkou a okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat