- jako samostatný jedno nebo více korcový pokrm (sekaná, čevapčiči)
- jako náplň do zeleniny (plněná paprika)
- jako náplň do jiných mas (kuře, krůta, závitky)
TEPELNĚ MASO ZPRACOVÁVÁME:
- vařením (noky, knedlíčky)
- dušením (plněná zelenina)
- pečením (sekaná, bůčková roláda)
- smažením (karbenátky, řízek)
Mleté maso ihned po zpracování tepelně upravujeme a to do 1 hodiny.
POKRMY Z HOVĚZÍHO MLETÉHO MASA:
KLAPSY PO TURECKU:
- jemně umleté hovězí maso, rýže dušená, vejce, sůl, pepř, zelená nať
- tvoříme kuličky, obalujeme v trojobalu a smažíme
POKRMY Z TELECÍHO MLETÉHO MASA:
MÁSLOVÝ TELECÍ ŘÍZEK:
- pomleté telecí maso, sůl, pepř, vejce, žemle namočená v mléce, muškátový květ, citrónová kůra
- tvoříme řízky, obalíme v hladké mouce
- opečeme na tuku, dopékáme v troubě a zjemníme máslem
RIZOTO S TELECÍM MASEM:
- slaná palačinka naplněná mletým masem
- obalená v trojobalu, usmažená
Žádné komentáře:
Okomentovat