Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA TELECÍCH DROBŮ

DRUHY:
JÁTRA – používáme na minutky, pečení, smažení, do náplní.
MOZEK – spaříme, odblaníme, vykostíme používáme na smažení, mozek s vejci.
SRDCE – rozkrájíme, vyčistíme, vypláchneme, na dušení
LEDVINY – prodává se spolu s masem, rozkrájíme, odstraníme kanálky spaříme, namočíme do mléka, dušení
JAZYK – uvaříme, oloupeme, vařeni, smažení
BRZLÍK – používá se na dušení
PLÍCE – PLIČKA – na zadělávané pokrmy

MOZEČEK S VEJCI:
Nasekáme na drobno, orestujeme na cibulce, zalijeme vejci, necháme srazit, osolíme, opepříme
SRDCE NA SMETANĚ:
Dusíme na zeleninovém základě zahustíme bešamelem propasírujeme, přidáme smetanu
JAZYK NA SARDELÍCH:
Dusíme na cibulovém základě + sardelky zahustíme zaprášením, procedíme
BRZLÍK NA PAPRICE:
Dusíme na paprikovém základě zahustíme zásmažkou procedíme, zjemníme smetanou.
TELECÍ JÁTRA ŠPIKOVANÁ:
Játra prošpikujeme, dusíme na cibulovém základě, zahustíme zaprášením do hotové šťávy přidáme slaninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat