NA CIBULOVÉM ZÁKALDĚ:
TELECÍ KÝTA NA ŽAMPIÓNECH:
maso: kýta, plec
základ: cibulový
koření: sůl, žampióny
zahuštění: zaprášením
jemníme:
- maso opečeme na cibulovém základě, zalijeme a dusíme do měka, vyjmeme
- zahustíme zaprášením, dochutíme, provaříme, procedíme a přidáme osmahnuté žampióny a provaříme
NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
TELECÍ PLEC NA PAPRICE SE ŽAMPIÓNY:
maso: plec
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou, zaprášením
jemníme: smetanou
- maso stáhneme motouzem a osolíme
- opečeme na paprikovém základě a zalijeme vodou
- dusíme do měka, maso vyjmeme
- zahustíme zásmažkou, zjemníme smetanou a dochutíme
- pak přidáme osmahnuté žampióny a provaříme.
DUŠENÁ TELECÍ PLÁTKY:
RUSKÝ TELECÍ ŘÍZEK:
maso: kýta
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
jemníme: smetanou, mlékem
- plátky osolíme
- opečeme na paprikovém základě a zalijeme vodou
- základ zahustíme smetanou + orestované žampióny.
Žádné komentáře:
Okomentovat