• Hosté v baru tráví více času, proto musí být pohodlně zařízen.
• Bývá vybaven nižšími stolky, křesly nebo klubovkami a barovým pultem.
Vybavení barového pultu
• Barový pult je místo, kde se připravují MN, proto má být dostatečně velký, dobře umístěný a správně vybavený.
• Barový pult se dělí na 3 základní části:
1. Konzumační deska:
• Má být z kvalitního a omyvatelného materiálu, neprostírá se.
• Barové stoličky mohou být volné nebo pevné.
2. Pracovní deska:
• Je poměrně široká, bývá nerezová s přívodem teplé a studené vody.
• Kryta nerezem, slouží k ukládání inventáře, některých surovin a hlavně jako prostor pro práci barmana.
• Je doplněn kávovarem, elektrickým mixérem, lisem na ovoce, …
• Chlazené prostory na led a na nápoje, přístupné svrchu.
• Láhve se zpravidla vkládají do různě velkých otvorů v desce.
• Běžně sem patří i kontrolní pokladna barmana.
• Musí zde být prostory pro další vybavení baru, nápoje apod.
3. Skladovací prostory:
• Jsou ve spodní části pultu a ve stěně za pultem.
• Většina prostoru je chlazená.
Žádné komentáře:
Okomentovat