• Oplachovač prstů zakládáme pouze v konkrétních případech, tehdy, kdy je konzumace rukama nezbytná.
• Sýry překládáme, k dispozici by měla být červená paprika a černý, popřípadě celozrnný chléb.
• Teplé moučníky podáváme pouze při malých hostinách.
• Ovocné a zmrzlinové poháry podáváme restauračním způsobem.
• Ovoce nabízíme na mísách zleva.
• Drobné pečivo, jour bonbóny zakládáme na stůl jen výjimečně (při posezení mezi obědem a večeří, zakládáme odpovídající talířky a hosté si zpravidla překládají sami.
• Před podáním kávy založíme popelníky o jejichž čistotu pečujeme do konce hostiny.
• Digestivy podáváme stejným způsobem jako aperitivy.
Rozloučení s hosty
• je dáno protokolem, provádí jej vedoucí banketu
• hostitel se s významnými hosty loučí osobně
Zúčtování hostiny
• se provádí podle směrnic provozovny, zásadně mimo tabuli
• účet připravuje vedoucí banketu
• předkládá jej hostiteli
• jednotlivé položky musí být odsouhlaseny hostitelem
Práce po skončení hostiny
• musí proběhnout rychle
Žádné komentáře:
Okomentovat