Slavnostní hostiny jsou druhem společenských akcí, od ostatních se liší:
• vymezením kontaktu s hosty
• usazením hostů podle zasedacího pořádku
• dodržováním zásad společenského protokolu
• stanoveným výběrem jídel a nápojů
• náročností na výrobu a servis
• větším počtem obsluhujících
Rozdělení hostin
1. Podle společenského účelu (kdo je pořádá)
• pořádané státními institucemi
• pořádané podniky
• soukromé
2. Podle způsobu obsluhy
• hostiny se zasednutím ke stolu – bankety
• hostiny s bufetovým provozem
• hostiny organizované vestoje – rauty
3. Podle zvyklostí
• České, ruské, anglické, francouzské, americké, asijské, japonské…
4. Podle zájmového zaměření
• rybářské, lovecké …
Na základě písemné objednávky (u banketů, rautů, cateringových akcí) vypracovává vedoucí pracovník (provozní, vedoucí, majitel - dle organizace
v podniku) PRACOVNÍ PŘÍKAZ, jako informaci pro své podřízené k zajištění celého průběhu akce.
Žádné komentáře:
Okomentovat