Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

SYSTÉMOVÁ GASTRONOMIE

• Produkt nového světa
• „všechno v ruce“
• zaujímá velké místo v soutěži o klienta v průběhu dne
• nápaditost a kombinace druhů je rozsáhlá
• smysl pro detaily
• inovace produktů


Slovník s důležitými výrazy, které pocházejí ze scény – Convenience:

• „Convenience Food“: Průmyslově předpřipravené pokrmy a potraviny, které ulehčí práci kuchaři.

• „Ethno Food“ : Pokrmy z nejrůznějších národních kuchyní, skupin lidí spojených společným původem a kulturními znaky.

• „Fast Food“ : Příprava, servis- podávání probíhá takřka ve stejném čase.

• „Finger Food“ : Soustavně se rozvíjející trend provázející všechny etnické směry ať se jedná o španělské tapas nebo americké Appetizes.

• „Functional Food“:Pokrmy s obsahem účinných zdraví prospívajících látek.

• „Fun Food“ a „Fancy Food“: tvořivá forma.
9
7. 3. Typy restauračního zařízení

• motorest
• hospoda
• jídelna se samoobsluhou
• bufet
• bistro
• denní bar, gril bar, snack bar, aperitiv bar, lobby bar
• hostinec
• občerstvení, kiosek
• pivnice,výčep piva
• kavárna, espresso
• vinárna, noční bar,noční klub, variete, dancing
Zahraniční klasifikace doplňuje seznam:

• Steak-house
• Coffee shop
• Cafeteria (obdoba naší kavárny)
• Fast food (různé značky nadnárodních společností)
• Pizzeria, créperia, panneria …
• Restaurace de luxe
• Tradiční restaurace s úplnou obsluhou

Žádné komentáře:

Okomentovat