• 10 % populace večeří mimo domov
• program a rozsah nabídky je pestrý
• večeří se v odlišném prostředí než je podávaný oběd
• věnuje se večeřím více času
výlety lodí, do přírody …
SYSTÉMY OBSLUHY:
Podle typu zařízení je důležité, najít a zvolit správný systém
obsluhy.
1. Systém vrchního číšníka
2. Rajonový systém (obvodový)
3. Skupinový systém
Francouzský systém tzv. francouzská brigáda
Je především reprezentován složitou přípravou provozu, specializovanou obsluhou.
• Maitre d´hotel - hlavní vedoucí
• Directeur de restaurant - ředitel restaurace
• Chef de rang - vrchní číšník
• Commis de rang - pomocný číšník
• Commis de suite - pomocník jídlonoš
• Sommelier - vedoucí nápojář
• Hors d´oeuvrier - předkrmař
• Connis débarrasseur - sklízeč nádobí
• Caisier - pokladník
5. Kavárenský systém
6. Barový systém
7. Banketový systém
8. Rautový systém
Žádné komentáře:
Okomentovat