na pekáči, v troubě (ryby v celku, větší kusy) při větší objednávce
na pánvi – menší ryby v celku , rybí file, podkovy, polopodkovy
na roštu
na rožni
gratinování – zapékání ryb
VHODNÝ TUK:
a) na másle ( při pečení porci)
b) na oleji a v průběhu přidáváme máslo (v celku ryby)
KOŘENÍ:
Sůl, citrón, směs na pečenou rybu, kmín, pepř, česnek, paprika, estragon
POSTUP PŘI PEČENÍ: ryba v celku
odstraníme ploutve, vyjmeme vnitřnosti, opláchneme
nestahujeme z kůže
osolíme, pokapeme citrónem, odležet
osušíme
okořeníme
obalíme v hladké mouce
pečeme na oleji a zjemňujeme máslem
stále obracíme, při pečení v troubě přeléváme
porcována ryba
rybu naporcujeme – dále stejný postup
Žádné komentáře:
Okomentovat