Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Stravovací zařízení (vnitřní, vnější, výrobní, odbytová)

1) Stravovací část - a) odbytová část= restaurace, bar, kavárna- WC pro hosty, šatna, zázemí,
dělí se dle vybavení a úrovně poskytnutých služeb a dělí se do skupin I až IV+ výběr

b) výrobní část = výroba - studená kuchyň, teplá kuchyň, přípravny, cukrářská
výroba, kávová kuchyň.

2) Ubytovací zařízení- rozdělujeme na vnitřní a vnější
Vnější- rozdělujeme podle typu ubytovacích služeb a dělíme je na kategorie
a) hotel b) hotel GARNI c) motel d) botel d) rotel e) studia f) studenské koleje g) bungalov h) soukromá chata, vila ch) kempy, obytné přívěsy i) stanové tábory j) penziony.
Dále dělíme dle vybavení rozsahu a úrovně poskytovaných služeb a zařazujeme je do tříd. Třídy se označují hvězdičkami.Toto označení je mezinárodní.
Vnitřní -Ubytovací část- se dělí na lůžkovou část
Recepční část- a) recepce-hotelové služby b) rezervační úsek c) směnárna d) hotelová vrátnice e) sekretářské služby
Technický úsek- údržba
Ekonomický úsek

Žádné komentáře:

Okomentovat