Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Grafická úprava slavnostního jídelního lístku

NÁPOJE POKRMY

Aperitiv X
Pivo nebo lehká Studený předkrm
mladá a suchá vína

X Polévka

Suchá vína bílá, růžová, Ryba s malou přílohou
podle úpravy také červená lehká
vína, ročník vína stoupá od
mladých až poročníková vína
sorbety
citrónový, hruškový, melounový …
(„vyčistí“ chuťové pohárky a připraví je na následující pokrm)

Vyzrálá, ročníková vína, chuťově sladěná Hlavní chod, příloha teplá
se základní surovinou hlavního chodu a zeleninový salát nebo kompot
sorbety

Červená vína, sladká bílá vína slámová, Sýry
ledová nebo botrytická či dezertní

Polosladká, sladká vína nebo šumivá vína Dezerty, moučníky, ovoce
X Káva



Digestiv X
Vyzrálé destiláty, likéry, dezertní vína,

Žádné komentáře:

Okomentovat