- Používáme čerstvého ovoce (limetky, maliny, jahody, maracuja, ostružiny, pomeranč, citron, grepfruit) které pomocí muddleru vydrtíme přímo ve sklenici hosta.
- Ze zeleného koření používáme především mátu, bazalku a meduňku.
- Ke slazení se hodí zejména třtinový cukr-hnědý, nebo bílý. Ne ten černý, protože obsahuje velké procento melasy. V případě použití likéru vypustíme cukr, nebo ho používáme pouze v malém množství.
MOJITO.....*Cuba, výroba v „Gibraltar glass“ (broušená míchací sklenice)
½ limetky na kousky nakrájené, 2-3 lžičky třtinového cukru, 8-10 lístečků máty, 1cl lime juice fresh. Vymačkat Muddlerem, ledová tříšť, 4cl Ron de Cuba blanco, promíchat, doplnit tříští a dolít Sodou. Ozdoba-snítko máty posypané moučkovým cukrem. Servis-2 sací brčka typu Jumbo. Kubánské Mojito se vyrábí s ledovými kostkami.Možno před vymačkáním Muddlerem přidat i čerstvé ovoce. Název ovoce se objeví v názvu drinku (Strawberry Mojito)
MATOJITO..... výroba v Gibraltar glass.
½ limetky na kousky nakrájené, 1-2 lžičky třtinového cukru, 6-8 lístečků máty, 1cl lime juice fresh, 2-3 jahody, muddler, ledová tříšť. 3cl Tequila, 2cl Peach liqueur, promíchat, doplnit ledovou tříští a dolít Sodou. Ozdoba-jahoda, servis-2 Jumbo brčka.
CAIPIRIŇHA.....*Brazílie, výroba v „Rock glass“
2/3 limetky na kousky, 1-2 lžičky třtinového cukru, muddler, ledová tříšť, 4cl Cachaca, promíchat, doplnit ledovou tříští. Servis 2 krátká brčka typu Jumbo.
CAIPIROSCA..... stejné, jako Caipiriňha, ale místo Cachaci použít Vodku.
CRANPIROSCA....stejné, jako Caipirosca, ale s Finlandia Cranberry.
CAIPIKAHLUA.....rock glass, limetky, muddler, ledová tříšť, 4cl Kahlua, promíchat, doplnit ledovou tříští
CAIPIRETTO.......stejné, jako CaipiKahlua, ale s Amarettem
COINTREAU CAIPIRIŇHA....limetky, třtin.cukr, muddler, led, Cointreau
Mojito je můj nejoblíbenější drink (asi jako u vetsiny), pokoušela jsem se ho i vyrobit doma, ale není to ono.. Kdyby jste meli nekdo nejaky napad, jak udelat i doma dobre mojito, prihodte komentar :)
OdpovědětVymazat